Beton cire

Beton cire

Vanwege de vele informatie omtrend dit product willen we Beton cire zijn eigen pagina geven.


Beton cire komt in vele soorten. Frescolori, Beton cire , Beal mortex en nog vele andere zijn allemaal merktnamen uit de groep microcement. Deze vele namen en soorten kunnen erg misleidend zijn. Veel zijn niet perse geschikt voor natte ruimtes en omdat Beton cire de voor de hand liggende naam is spreekt men bij al deze merknamen eigenlijk altijd over Beton cire. Hierdoor kunt u bij een vakman Beton cire aanschraffen maar eigenlijk een veel goedkoper product krijgen dat niet perse geschikt is voor de toepassing waar u het graag voor zou willen gebruiken. Soms gaat dit niet expres maar komt het puur omdat er gesproken word over Beton cire in plaats van microcement. Kijk daarom altijd goed uit dat u wel krijgt wat u besteld en dat dit ook daadwerkelijk geschikt is waar u het voor wil gebruiken.

Ons bedrijf gebruikt het liefst Beal mortex als "Beton cire", dit product is op een dikte van 1 milimeter van zichzelf al waterdicht. Hierdoor ontstaan geen nare verrassingen mocht er ooit ergens een lekkage ontstaan. Producten zoals de orginele Beton cire lossen in vergelijkbare situaties op en laten los van de muur. Hierdoor word het repareren van de muur erg lastig.

 

Beal mortex lijkt een beetje op Tadelakt of een groot vlak marmer en is in onze ogen 1 van de enige microcementen die echt geschikt is voor natte ruimtes. Zowel op de wand als op de vloer.

 

Beal mortex word aangebracht in 3 lagen. Daarna word het geschuurd en afgewerkt in 2 tot 3 lagen 2 componenten lak of in de bijen was. Mocht u een nieuwbouw badkamer hebben of tegel werk moet er eerst een gladde laag gips of Ardex R1 aangebracht worden en in natte ruimtes moeten de hoeken dan voorzien worden van cement gebonden kimband. Ons bedrijf kan u voorzien van al deze stappen.

 

 

            Beal mortex is te realiseren in een breed scala aan kleuren.

 

Wij kunnen u voorzien van een stalen kaart zodat u de kleur nagenoeg exact kan zien zoals hij word. Natuurlijk bepaald de afwerking hoe de kleur er echt uit gaat zien.

Onderhoud Beton cire

Beton cire is van zichzelf erg onderhouds vrij. Toch zijn er een paar dingen waar u zich bekend mee moet maken voor u Beton cire aanschaft. De wanden of vloeren mogen niet met bijtende producten zoals chloor schoongemaakt worden, of de wand nou in de 2 componenten lak of in de bijen was afgewerkt word. U kunt hier het best groene zeep voor gebruiken. Ook moet u net als bij een houten vloer oppassen voor meubels die krassen achter kunnen laten. Deze kunt u het best voorzien van filtjes om het krassen tegen te gaan.

Afwerking Beton cire.

Voor welke afwerking u wilt gaan is in veel gevallen een smaak kwestie. Toch zijn er een paar plus en minpunten aan beide afwerkingen. De 2 componenten lak is hard en duurzaam. Maar mocht u ooit een lekkage krijgen moet de wand licht opgeschuurd worden en opnieuw voorzien worden van een laklaag. De lak is te kiezen in mat, zijde glans, of hoogglans afwerking.

De bijen was is niet in verschillende soorten glans afwerkingen te verkrijgen en moet eens in de 3 maanden licht ingewreven worden met een nieuwe was laag. Een bijkomend voordeel is dat wanneer u een lekkage heeft u de wand zelf makkelijk in kan wrijven met een nieuwe waslaag.

Stucbedrijf N. de Jongh  Kvk : 54671698 Tel : 0612902003